Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به این‌که شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات استان، تحلیل چشم‌انداز منطقه‌ای و ملی به‌منظور تبیین شرایط حاکم بر آینده استان و بررسی وضعیت بخش استانی با بخش متناظر در استان‌های دیگر از جمله موارد مدنظر قرار گرفته شده در برنامه ششم توسعه کرمان است، افزود: در برنامه ششم توسعه استان به‌دنبال مشخص کردن و اولویت‌بندی اقدامات اساسی به تفکیک بخشی و شهرستانی و با تأکید بر اسناد بالادستی و برنامه‌های دولت یازدهم و دوازدهم هم‌چنین مشخص کردن محورها و مسیرهای عملی و اجرایی تحقق اهداف توسعه متعادل استان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «جعفر رودری» در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جزئیات تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه استان کرمان اظهار کرد: سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه توسط مقام معظم رهبری در 8 فصل و 80 بند اقتصادی (31 بند)، اجتماعی (13 بند)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (7 بند)، دفاعی و امنیتی (7 بند) علم فناوری و نوآوری (7 بند)، فرهگی (6 بند)، سیاست خارجه (5 بند) و حقوقی و قضایی (4 بند) به دولت ابلاغ شد که رشد اقتصادی متوسط 8 درصد و بهبود فضای کسب و کار از مهم‌ترین اهداف این برنامه توسعه‌ای بود.

وی با بیان این‌که تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز و کاهش شدت انرژی، تقسیم کار و تعیین نقش ملی در مناطق، استان‌ها نواحی، سواحل و جزایر، توسعه اقتصاد دریایی جنوب کشور در محور «چابهار- خرمشهر» با تأکید بر سواحل مکران  از دیگر اهداف برنامه ششم توسعه است، تصریح کرد: بر همین اساس نیز مدل مفهومی و رویکردهای کلان تدوین برنامه ششم توسعه در استان کرمان صورت گرفت به طوری‌که برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی – اجتماعی استان ناظر بر 2 بخش دولتی و خصوصی صورت خواهد گرفت.

رودری با اشاره به برنامه‌ریزی بخش دولتی برنامه ششم توسعه در استان کرمان گفت: بخش دولتی برنامه ششم شامل برنامه‌ریزی دولت برای آن بخش از فعالیت‌های اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی جامعه است که مستقیماً زیر نظر دولت و با مداخله مستقیم و با ابزار تخصیص مستقیم منابع صورت می‌گیرد که در این بخش مسأله اختصاص بهینه  منابع مطرح است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با بیان این‌که برای نخستین بار در کشور نقش بخش خصوصی شامل بخش خصوصی واقعی، تعاونی‌ها و نهادهای عمومی غیردولتی در توسعه استان در نظر گرفته شده است، افزود: در این بخش مداخله مستقیم دولت امکان‌پذیر نیست بلکه هدف برنامه‌ریزی، سیاستگذاری، هدایتگری و توسعه مشارکتی است.

وی با بیان این‌که در برنامه ششم توسعه دولت نقش راهبرد و هدایتگری را بر عهده خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به تمرکز موجود و از آنجائی‌که سیاست‌های کلان اقتصادی کشور کل فضای ملی را متأثر می‌کند، از این‌رو در استان کرمان و سایر استان‌ها مسأله هدایتگری به میزان زیادی، جهت‌گیری‌های کلان ملی گره می‌خورد.

رودری با بیان این‌که برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در راستای ایجاد فضای رقابتی، شفاف، با ثبات و تسهیل‌گری در بخش خصوصی از برنامه‌های مدنظر گرفته استان برای بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه است، افزود: بسترسازی مناسب در قوانین و مقررات موجود برای حضور بخش خصوصی در عرصه اقتصاد، ایجاد شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه‌های اقتصادی و حتی زیربناها، ظرفیت‌سازی بخش عمومی برای پذیرش روش‌های مشارکتی جدید بجای روش‌های سنتی و نهادسازی لازم برای ارائه خدمات لازم بخش دولتی به فرآیند توسعه(اعم از نهادهای مالی – اداری – تشکیلاتی – قانونی - ... ) از برنامه ریزی‌های استان برای بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه است که این مهم نیز برای نخستین بار در کشور مدنظر قرار گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با بیان این‌که در هر استان ذیل سیاست‌های کلان برنامه و اسناد بالادست، تهیه و تدوین برنامه در دو سطح «سند توسعه استان» و «برنامه عملیاتی» در دستور کار خواهد بود، اظهار کرد: برنامه ششم توسعه علاوه بر ابعاد ملی، بخشی و فرابخشی دارای بعد استانی نیز است که به‌ویژه با توجه به رویکرد آمایشی برنامه و این‌که تعادل و توازن منطقه‌ای از جمله محورها و مضامین مورد توجه در برنامه می‌باشد واجد اهمیت است.

وی با بیان این‌که در برنامه ششم توسعه برای نخستین بار شاخص‌های سنجش وضعیت توسعه استان طی سال‌های برنامه چهارم و پنجم توسعه احصا شد، اظهار کرد:  در برنامه ششم توسعه وضعیت و جایگاه استان در میان مناطق نه‌گانه آمایش سرزمینی هم‌چنین جایگاه هرکدام از بخش‌ها در استان، جایگاه هرکدام از بخش‌ها با بخش‌های منطقه، جایگاه هرکدام از بخش‌ها با بخش‌های منطقه و تحلیل دلایل موفقیت و عدم موفقیت در عملکرد کلی توسعه استان و عملکرد بخش در برنامه‌های گذشته در نظر گرفته شد.

رودری با اشاره به این‌که شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدات استان، تحلیل چشم‌انداز منطقه‌ای و ملی به منظور تبیین شرایط حاکم بر آینده استان و بررسی وضعیت بخش استانی با بخش متناظر در استان‌های دیگر از جمله موارد مدنظر قرار گرفته شده در برنامه ششم توسعه کرمان است، افزود: در برنامه ششم توسعه استان به‌دنبال مشخص کردن و اولویت‌بندی اقدامات اساسی به تفکیک بخشی و شهرستانی و با تأکید بر اسناد بالادستی و برنامه‌های دولت یازدهم و دوازدهم هم‌چنین مشخص کردن محورها و مسیرهای عملی و اجرایی تحقق اهداف توسعه متعادل استان هستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با تأکید بر این‌که به‌دنبال برنامه رویایی و خیالی نیستیم، تصریح کرد: حتی در برنامه ششم توسعه استان برآورد کلی منابع فیزیکی، زیرساختی، انسانی، فنی(تکنولوژیکی) و مالی  مورد نیاز برای تحقق اهداف هم‌چنین پیشنهاد نحوه تأمین و تجهیز منابع برای دستیابی به اهداف تعیین شده نیز در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این‌که در فرآیند برنامه ششم توسعه استان، سند توسعه شهرستان‌ها به همراه برنامه‌های عملیاتی نیز در نظر گرفته شده است، افزود: در این راستا ستاد راهبری و تلفیق برنامه ششم استان با ریاست استاندار کرمان تشکیل شد که 6 کارگروه اقتصاد کلان و تجهیز منابع، اجتماعی و فرهنگی، زیربنایی، اقتصادی و تولیدی، تحول اداری و بهره‌وری و هماهنگی توسعه استان و شهرستان جزئیات برنامه ششم توسعه بررسی و تدوین می‌کنند.

رودری با تأکید بر این‌که همه صاحبنظران دانشگاهی، نماینده، مجری مطالعات آمایش و نماینده اتاق بازرگانی در همه کارگروه‌ها و کمیته‌های برنامه ششم عضویت دارند، اظهار کرد: هر کدام از این کارگروه‌ها نیز متشکل از چندین کمیته خواهند بود که در نهایت وظایف و اهداف ستاد راهبری و تلفیق برنامه ششم استان را با توجه به شرایط بومی و محلی استان پیگیری می‌کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به هدف‌گذاری رشد 8.5 درصدی اقتصادی استان کرمان در برنامه ششم توسعه تصریح کرد: با توجه به تعویق افتادن یکساله برنامه، نیاز است تا بحث جمعیت، اشتغال و بحث بهره‌وری طی سال‌های 1396 تا 1400مرور مجدد و نسبت به چگونگی تحقق به رشد 2.7 درصد از محل بهره‌وری بحث و تبادل نظر صورت گیرد.

وی با اشاره به پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی استان در پایان برنامه ششم توسعه استان کرمان خاطرنشان کرد: 5.7 درصد تأمین منابع رشد 8.5 درصدی اقتصاد استان از محل سرمایه‌گذاری جدید و 2.8 درصد از محل بهره‌وری پروژه‌ها خواهد بود که در این میان متوسط سهم بخش کشاورزی 3.1 درصد، بخش صنعت و معدن 39.5 درصد و بخش خدمات در حدود 43.7 درصد است.

رودری با اشاره به پیش‌بینی میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز در طول برنامه ششم توسعه استان برای رسیدن به چشم‌انداز مورد نظر تصریح کرد: سرمایه مورد نیاز برای رسیدن به این هدف 122 هزار میلیارد تومان است که سهم بخش کشاورزی 1.6 درصد، بخش صنعت و معدن 43.4 درصد و بخش خدمات 46 درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به مراحل تهیه و تنظیم برنامه توسعه استان گفت: به طوری کلی سند برنامه ششم توسعه مشتمل بر 12 موضوع فرابخشی و 14 موضوع بخشی است که در گام نخست تهیه سند راهبردی توسعه استان، در گام دوم به تبیین برنامه عملیاتی و در گام سوم به تهیه سند توسعه شهرستان‌ها و برنامه‌های عملیاتی آن‌ها می‌پردازد.

وی با اشاره به الگوی تأمین مالی برنامه ششم در استان کرمان گفت: 87 درصد وزن برنامه ششم توسعه استان از طریق ورود پروژه‌های بخش غیر دولتی در قالب طرح‌های مثلث توسعه، تفاهمنامه‌های منعقد شده،  پروژه‌های معین‌های اقتصادی و سایر طرح‌ها و مراجع قابل طرح در راستای اهداف کمی خواهد بود.

رودری با اشاره به 500 پروژه اقتصاد مقاومتی در سطح استان کرمان خاطرنشان کرد: 190 پروژه  توسط معین‌های اقتصادی با سرمایه‌گذاری تقریبی 20 هزار میلیارد تومان در حال اجراست که با توجه به 1027 پروژه طرح مثلث توسعه با سرمایه‌گذاری 75 هزار میلیارد تومانی و پروژه‌های طرح آمایش رسیدن به سرمایه‌گذاری 122 هزار میلیارد تومان برای رشد 8.5 درصدی اقتصادی استان دور از دسترس نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۹۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، به‌نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی عصر روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت‌) در جمع مدیران و مجریان طرح‌های پتروپالایش کنگان و پتروشیمی سروش، نگین و آلای مهستان، با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری به نام «سال جهش تولید با مشارکت مردم» بیان کرد: مهم‌ترین وظیفه ما تهیه «برنامه عملیاتی و پیگیری ویژه» برای تحقق شعار سال در صنعت بزرگ پتروشیمی است.

وی با تأکید بر پیگیری رئیس‌جمهور، معاون اول و وزیر نفت بر حمایت از سرمایه‌گذاران صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه با قوانین و مشوق‌های موجود، بسیاری از مشکلاتی که در روند ساخت طرح‌ها موجود بود، کاهش یافته است و شاهد تسهیل و شتاب‌بخشی اجرای طرح‌های پتروشیمی که امسال و سال آینده عملیاتی می‌شوند، هستیم.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، بر حمایت قاطع شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ساخت و تکمیل طرح‌های مختلف پتروشیمی تأکید کرد و از مجریان طرح‌های پتروشیمی خواست بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌ها و سازندگان داخلی را در دستور کار قرار دهند.

شاهمیرزایی افزود: همواره به هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی اعلام شده است که در کنار آن‌ها هستیم و نهایت همکاری و کمک در روند ساخت طرح‌ها را بر اساس دستورعمل‌ها و قوانین موجود خواهیم داشت.

وی رویکرد اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی را ادامه روند حداکثر بهره‌مندی از توانمندی‌های داخلی در اجرای پروژه‌ها دانست و بیان کرد: فعالیت‌های انجام‌شده از سوی واحدهای مختلف پتروپالایش کنگان می‌تواند الگوی مطلوبی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش باشد.

شایان ذکر است در این نشست مدیران عامل شرکت‌های انتخاب کنگان، پیشگامان سیراف انرژی، ویستا انرژی ارغوان و سپهر کنگان نیز حضور داشتند و گزارشی از روند ساخت طرح‌های خود ارائه کردند.

کد خبر 6098463 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • اسبقیان: چهار آئین نامه برای ارتقا فرهنگ هواداری تدوین می‌شود
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان